Tuinplanten

Heesters

Prunus

aantal per m2
breedte in cm
Gewicht
hoogte in cm
lichtintensiteit
Botanische naam
Wanneer planten
Winterhard
Groenblijvend
Potmaat

Er zijn geen artikelen gevonden die aan de selectie voldoen

Prunus

De Prunus boom is een unieke en prachtige boom. De Prunus boom staat bij de meeste mensen bekend om zijn uitbundige bloesem, maar er zijn nog veel meer en andere soorten bekend. Onder het geslacht vallen namelijk ook nog verschillende struiken en bomen. Verschillende van deze Prunus heesters zijn bladhoudend en andere juist weer bladverliezend, zoals de meeste bomen. De bomen kunnen worden onderverdeeld in bomen met eetbare vruchten en bomen die enkel een sierwaarde vertegenwoordigen. De plant is een geslacht van bomen uit de rozenfamilie. Ook wel de Rosaceae genoemd. Deze struiken en bomen komen wereldwijd voor. Ze ontbreken enkel in de Sahara, Australië, het noorden van Canada en in Groenland. Het geslacht omvat maar liefst ruim 300 soorten!

Hoe verzorg je een Prunus?

Je hebt gekozen voor een Prunus om jouw tuin om te tover tot een sfeer paradijs. Top idee! De Prunus zorgt voor een bloeiend spektakel in jouw tuin. Om te zorgen dat jouw boom of struik prachtig bloeit in de zomer vergt dit wel wat verzorging. De boom of struik kan worden gesnoeid indien gewenst. Doe dit echter wel met enig beleid. De boom en struik is namelijk behoorlijk gevoelig voor snoeien. Dit is alleen nodig wanneer je de boom of struik in een bepaalde vorm wilt behouden, het snoeien zelf is geen vereiste. Wanneer je de boom of struik wilt snoeien adviseren we je dit te doen direct ná de bloei. De bloeitijd van de plant is in het voorjaar. Hierdoor kun je tussen mei en juni beginnen met het snoeien van de boom of struik. Snoei de dikkere takken terug tot ongeveer 2 centimeter van de stam. Ook kun je de boom eventueel bijwerken tussen de maanden oktober tot november. Doe dit wel voorzichtig omdat de boom dan erg kwetsbaar is. De beste plant plaats voor de boom of struik is op een plek met veel zon. Je hoeft de grond niet nat te houden, maar je Prunus heeft er wel baat bij wanneer je wat extra kalk strooit.

Combineer de Prunus met verschillende soorten decoratie

De Prunus is natuurlijk een feestje in de tuin op zichzelf. De prachtige Prunus is een bloeiend spektakel in de tuin met prachtige kleuren van wit tot fel roze. De Prunus kan goed worden gecombineerd met andere leuke decoratie items zodat jouw tuin gegarandeerd een sfeer paradijs wordt. De mooie felle kleuren van de boom of struik passen bijvoorbeeld prachtig bij andere mooie tuinplanten zoals schitterende soorten klimplanten in een felle kleur. Voorbeelden hiervan zijn de Clematis, de Blauwe Regen of de Kamperfoelie. Kleed de rest van de tuin aan met bijvoorbeeld een mooie tuin bijzettafel of prachtige metalen decoratie of houten decoratie. Hiermee maak je het plaatje compleet en zorg jij voor de sfeer die je tuin nodig heeft. Om jouw struik of boom goed te onderhouden heb je natuurlijk ook goed tuingereedschap nodig. Neem bijvoorbeeld een snoeischaar en een goede takkenzaag om de boom mooi in vorm te houden. Ook is het verstandig om tuinhandschoenen te dragen wanneer je de afgeknipte takken weggooit.

Prunus kopen?

Wil jij een mooie Prunus kopen? Wat een fantastische keuze! Met de Prunus zorg je voor een feestje in de tuin. De prachtige tuinplanten maken van jouw tuin een waar sfeer paradijs. Bekijk snel het mooie aanbod van Plantenwinkel.nl voor jouw perfecte plant.