Tuinplanten

Heesters

Pittosporum

Filter op
Prijs
aantal per m2
breedte in cm
Garantie
Gewicht
hoogte in cm
lichtintensiteit
Botanische naam
Wanneer planten
Winterhard
Groenblijvend
Potmaat

Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Mooie groendblijvende Australische Laurier ...
€ 53,95
1 uitvoering
Pittosporum tobira Nana M 50 cm tuinplant
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Mooie groendblijvende Australische Laurier ...
€ 53,95
1 uitvoering
Pittosporum tobira Nana M 50 cm tuinplant Plantenwinkel.nl
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Prachtige Australische Laurier groenblijvende ...
€ 45,95
1 uitvoering
Pittosporum tobira Nana S 35 cm tuinplant
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Prachtige Australische Laurier groenblijvende ...
€ 45,95
1 uitvoering
Pittosporum tobira Nana S 35 cm tuinplant Plantenwinkel.nl

Pittosporum

De Pittosporum is een prachtige tuinplant die iedere tuin omtovert tot een prachtig sfeer paradijs. De Pittosporum wordt in de volksmond ook wel de Australische Laurier genoemd. De Australische Laurier is een kleine, wintergroene heester. De plant heeft een compacte, bossige, rond opgaande vorm. De mooie bladeren van de Australische Laurier zijn in het begin helder groen van kleur en deze worden, naarmate de plant groter wordt, iets donkerder tot grijs-groen. Deze prachtige tuinplant bloeit in de maanden april tot en met mei. Tijdens deze bloeiperiode krijgt de plant prachtige roomwitte bloemen met vlammende kroonblaadjes. De bloemen van de Australische Laurier verspreiden een overheerlijke zoete sinaasappel geur. De geur van de plant zorgen zo voor een feestje in de tuin! De plant is matig winterhard. Het is daarom belangrijk dat je de plant in de winterperiode beschermd tegen de kou. We adviseren je de plant te verplaatsen naar een schuur of zelfs huiskamer wanneer het kouder wordt buiten. Je kunt de Pittosporum in het voorjaar weer terugplaatsen in de tuin als de kans op vorst nihil is. De plant doet het bijzonder goed in zeewind, omdat deze tolerant is voor zout. Woon jij dicht bij de kust? Dan is de Australische Laurier dus echt iets voor jou! De plant lokt daarnaast in het voorjaar en zomer diverse goede insecten aan, zoals vlinders en bijen.

Hoe verzorg je een Pittosporum?

Je hebt een mooie Pittosporum aangekocht om jouw tuin mee op te vrolijken. Wat een goede keuze! Maar hoe verzorg je de Pittosporum, zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt in je tuin? De plant is een relatief langzame groeier. De plant wordt rond de 1,5 meter hoog en breed. Hierdoor is deze heester zeer geschikt voor een wat kleinere tuin. De plant doet het het beste op een zonnige plek in de tuin. De plant staat het liefste op een zure, goed gedraineerde grond. Zorg ervoor dat de plant beschut staat en dat je de plant kunt beschermen tegen strenge vorst. We adviseren je na de winter de ingevroren takken weg te knippen, zodat de plant weer kan schitteren in het voorjaar en in de zomer. Verder is de Australische Laurier erg makkelijk te verzorgen. De plant heeft niet al te veel water nodig. Zorg ervoor dat de ondergrond altijd licht vochtig blijft. Ook is het advies om de plant te bemesten in het voorjaar en zomer met speciale tuinmest voor een optimaal resultaat.

Combineer de Pittosporum met diverse soorten decoratie

De prachtige Pittosporum is natuurlijk al schitterend op zichzelf, maar wanneer je de Pittosporum combineert met leuke soorten decoratie maak je het plaatje natuurlijk helemaal compleet! Doordat de plant niet zo goed tegen winterse omstandigheden kan, adviseren we de plant aan te planten in een bloempot buiten of verrijdbare plantenbak. Hierdoor is het gemakkelijk om de plant naar een warmere plek te verplaatsen wanneer de temperatuur begint te dalen. Op Plantenwinkel.nl vind je een groot assortiment aan bloempotten in allerlei verschillende kleuren en maten. Hierdoor is er altijd een bloempot of plantenbak die past bij jouw smaak. Het assortiment bevat ook handige plantentrolleys waarmee jij jouw plant in pot makkelijk verplaatst. Ook kun je met een plantentrolley makkelijk tuinplanten verplaatsen in je tuin, zodat je af en toe je tuin een nieuwe look kan geven!

Pittosporum kopen?

Wil jij een Pittosporum kopen voor in jouw tuin? Wat een uitstekende keuze! Door het mooie aanbod aan Pittosporum planten op Plantenwinkel.nl is er altijd een plant die past in jouw tuin. Combineer deze heesters met een prachtige bloempot om het plaatje helemaal compleet te maken! Met deze plant in pot combinatie tover je jouw tuin om tot een waar sfeer paradijs!