Tuinplanten

Heesters

Citrusboom

Filter op
Prijs
aantal per m2
breedte in cm
Garantie
Gewicht
hoogte in cm
lichtintensiteit
Botanische naam
Wanneer planten
Winterhard
Groenblijvend
Potmaat

Levertijd: niet leverbaar
Sfeervolle sinasappelboom voor buiten De ...
€ 55,95
1 uitvoering
Citrusboom Citrus Citrofortunella Calamondin 70 cm tuinplant
Levertijd: niet leverbaar
Sfeervolle sinasappelboom voor buiten De ...
€ 55,95
1 uitvoering
Citrusboom Citrus Citrofortunella Calamondin 70 cm tuinplant Plantenwinkel.nl
Levertijd: niet leverbaar
Prachtige sinasappelboom voor in de tuin Met ...
€ 229,95
1 uitvoering
Citrusboom Citrus Calamondin 160 cm tuinplant
Levertijd: niet leverbaar
Prachtige sinasappelboom voor in de tuin Met ...
€ 229,95
1 uitvoering
Citrusboom Citrus Calamondin 160 cm tuinplant Plantenwinkel.nl

Citrusboom

De Citrusboom is een prachtige tuinplant die bekend staat om zijn prachtige citrusvruchten. De boom wordt ook wel de sinaasappelboom of citroenboom genoemd en is een echte aanwinst voor in de tuin. De Citrusboom wordt niet alleen gebruikt voor zijn gezellige uiterlijk, maar ook zeker voor zijn verse vruchten. De vruchten van deze tuinplanten variëren van citroen, sinaasappel, mandarijn en limoen bijvoorbeeld. Deze vruchten kan je voor allerlei verschillende dingen gebruiken zoals het maken van smoothies, verse jus d’orange of om lekker zo op te eten. Om tot de lekkerste vruchten te komen plant je de boom natuurlijk op een zonnige plek in de tuin. Geef de boom de ruimte in de tuin om zich te ontwikkelen en geniet tijdens het zomerseizoen van jouw heerlijke verse sinaasappels uit eigen tuin!

Het combineren van de Citrusboom met andere tuinplanten

De Citrusboom is een bijzondere tuinplant met een mooi jasje aan. De boom is niet alleen voorzien van prachtige bladeren maar kan ook een kleurrijke fruitsoort met zich meedragen. De fruitsoort, de sinaasappel, citroen, limoen of mandarijn, heeft een prachtig kleurrijk uiterlijk die erg veel sfeer met zich mee brengt. Een tuin is er natuurlijk voor gemaakt om meer groen te hebben dan alleen één soort boom. Zo kan je de Citrusboom leuk combineren met andere heesters in de tuin. Wil jij bijvoorbeeld wat meer groen in de tuin? De Buxus vervanger of een van de mooie Coniferen is een prachtige opvulling met een dichtbegroeid groen uiterlijk. Doordat de sinaasappelboom graag in de zon staat te shinen, is het wel zo handig om tuinplanten eromheen te plaatsen die ook graag in de zon staan. Wanneer je graag meer kleur in de tuin wilt is het een goede optie om bijvoorbeeld de Hortensia of een Esdoorn in je tuin aan te planten. Deze prachtige tuinplanten soorten geven een heerlijk gevoel en dit zorgt voor een zeer gezellige sfeerbeleving!

Het aanplanten van een Citrusboom

Een Citrusboom in de tuin is fantastisch, maar deze moet natuurlijk wel nog eerst geplant worden! Hoe doe je dat precies? Ten eerste is het van belang dat je een leuke plek in de tuin uitkiest waar voldoende zon komt en dan zelfs het liefst de hele dag. Wanneer je de meest zonnige plek in de tuin hebt uitgekozen begin je met het graven van een diep gat. Dit doe je natuurlijk met verschillende soorten tuingereedschap. Een spade en schop zijn hiervoor een handig hulpmiddel om de grond goed los te maken. Uiteraard even afhankelijk van de afmeting van de kluit van de boom, dient er een gat gegraven te worden dat ongeveer 1 meter bij 1 meter is. Waarom zo groot? De grond kan op deze manier worden verbeterd en dit de Citrusboom zal helpen om de transplantatie beter door te komen. Wanneer het gat is gegraven is het verstandig om de bodem te verbeteren met een bodemverbeteraar. De bodemverbeteraar zorgt voor een humusrijke bodem en deze bevat bepaalde voedingsstoffen die je plant graag opneemt. Vervolgens haal je de plant uit de kweekpot en plaats je deze met kluit en al in het gat. Vervolgens leg je de aarde terug in het gat om deze daarna stevig aan te drukken. Wanneer je een plant hebt aangeplant, is het belangrijk om een flinke teug water te geven. Et voilà! Jouw Citrusboom zal er prachtig bij staan tijdens het zomerseizoen!

Wil jij een Citrusboom kopen?

Ben jij op zoek naar een geweldige tuinplant die niet alleen mooi op het oog is, maar ook nog eens echt nuttig? Met de Citrusboom van Plantenwinkel.nl kweek jij jouw eigen vruchten waar jij de allerlekkerste smoothies en sapjes van maakt. Geniet van jouw sfeervolle tuin met een prachtige Citrusboom.