Tuinplanten

Heesters

Dennenboom

Filter op
Prijs
aantal per m2
breedte in cm
Garantie
Gewicht
hoogte in cm
lichtintensiteit
Botanische naam
Wanneer planten
Winterhard
Groenblijvend
Potmaat

Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Mooie Pinus tuinplant voor buiten Door ...
€ 123,95
1 uitvoering
Dennenboom Pinus Marie Bregeon 130 cm tuinplant
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Mooie Pinus tuinplant voor buiten Door ...
€ 123,95
1 uitvoering
Dennenboom Pinus Marie Bregeon 130 cm tuinplant Plantenwinkel.nl
Levertijd: niet leverbaar
Groenkleurige unieke Pinus tuinplant Met de ...
€ 5.279,00
1 uitvoering
Dennenboom Pinus Parviflora 200 cm tuinplant
Levertijd: niet leverbaar
Groenkleurige unieke Pinus tuinplant Met de ...
€ 5.279,00
1 uitvoering
Dennenboom Pinus Parviflora 200 cm tuinplant Plantenwinkel.nl

Dennenboom

Een Dennenboom kennen we natuurlijk allemaal van het bekende kerstfeest. Het is dan traditie om tijdens de maand december de kerstboom op te tuigen met leuke lichtjes en versieringen. Zo kan je deze boom natuurlijk ook gewoon in je tuin hebben staan! De Dennenboom, ook wel bekend als de Pinus, is vrij gemakkelijke tuinplant. De plant kan in zowel veel als weinig zonlicht staan en is deze het hele jaar door aan te planten. Dit betekent logischerwijs ook dat de plant winterhard is. De Pinus staat ook bekend om zijn naalden aan de takken. Dit kennen we allemaal van de kerstboom die na een tijdje helemaal uitvalt als deze voor enige tijd binnen staat. Doordat dit een vrij grote tuinplant is, is het van belang dat deze stevig in de volle grond geplaatst wordt en dus liever niet in een plantenbak. Zo geef je deze boom alle ruimte om goed door te groeien.

Hoe plant je een Dennenboom aan?

Een Dennenboom is erg leuk om in je tuin te hebben staan, maar hoe plant je deze eigenlijk aan? Ten eerste is het van belang dat je een mooie en ruime plek in de tuin kiest voor je prachtige groene vriend. De Pinus plant kan namelijk erg hoog worden en deze wortelt zich dan ook diep en ver in de grond. Voor het aanplanten gebruik je natuurlijk handig tuingereedschap, zoals een spade en schop. Graaf een diep gat zodat de wortels goed bedekt zijn. Wanneer de Dennenboom is aangeplant zal deze nog steeds verzorging nodig hebben. Geef de plant na het planten altijd een forse teug water en blijf dit ook regelmatig herhalen. Wanneer de plant droog staat zal je namelijk het effect zien wat iedereen het einde van de kerstdagen ziet; dode naalden. Probeer dit dus te voorkomen door voldoende water te blijven geven.

De Dennenboom in combinatie met andere tuinplanten

Een Dennenboom is natuurlijk al een hele leuke tuinplant met een sierlijk uiterlijk. Een tuin is er natuurlijk voor gemaakt om meerdere tuinplanten in te plaatsen. Zo is het dan ook heel leuk om de Pinus te combineren met andere soorten tuinplanten. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren en in verschillende stijlen. Kan jij nooit wachten tot het weer zomer is? Met de palmen van Plantenwinkel.nl haal jij de tropische sfeer bij jou in de tuin. Of ben jij juist iemand die zoveel mogelijk dichte groene heesters in de tuin wil hebben? De Coniferen en Enkianthus zijn een prachtige toevoeging aan je tuin met een neutraal uiterlijk. Beide zijn erg leuk te combineren met de Dennenboom. Hoe meer groen, hoe beter uiteraard!

Nuttige weetjes over de Dennenboom

Als er zeker iets is dat je moet weten over de Dennenboom is dat deze plant enorm brandbaar is. Wanneer deze plant lang droog staat worden de takken van deze Pinus erg droog en snel ontvlambaar. Vandaar dat de Dennenboom ook voldoende water moet ontvangen, zodat de stam nat blijft. Wist je daarnaast dat je de naalden van de Pinus kan eten? Hiermee worden namelijk verschillende gerechten mee gemaakt voor een extra kruidige smaak! Zo kun je de naalden van de van de Den, Spar of Lariks hiervoor gebruiken en niet van de taxus. De naalden van de taxus zijn namelijk giftig!

Wil jij een Dennenboom kopen?

Ben jij opzoek naar een prachtige grote tuinplant die jouw tuin op een sfeervolle manier laat stralen? De Dennenboom is een welbekende boom met een sfeervol uiterlijk. De plant is leuk te combineren met andere tuinplanten. Er is een groot aanbod met voor ieder wat wils. Geniet van jouw prachtige tuin met de sfeervolle Dennenboom van Plantenwinkel.nl!