Tuinplanten

Heesters

Loropetalum

aantal per m2
breedte in cm
Garantie
Gewicht
hoogte in cm
lichtintensiteit
Botanische naam
Wanneer planten
Winterhard
Groenblijvend
Potmaat

Er zijn geen artikelen gevonden die aan de selectie voldoen

Loropetalum

De Loropetalum is een mooie tuinplant met een unieke kleur. De Loropetalum wordt in de volksmond ook wel de Heksenstruik genoemd en valt daarmee onder de heesters. De Heksenstruik heeft een unieke donker paarse kleur waardoor deze tuinplanten een echte eyecatcher zijn in iedere tuin of op iedere patio. Deze kleur wordt ook wel purperrood genoemd. De Heksenstruik komt van oorsprong uit China, India en Japan. De tuinplant is familie van de Hamamelis. Een familielid van deze plant is de in Nederland bekende soort zoals de Hazelaar. De Hazelaar verliest zijn blad in de winter. De Loropetalum is daarentegen bladhoudend in de winter. Deze mooie tuinplant is niet te missen in de collectie van een echte plantenliefhebber!

Hoe verzorg je een Loropetalum?

Je wilt jouw tuin opvrolijken met een mooie Loropetalum? Wat een goede keus! Met de Loropetalum creëer je veel sfeer in een handomdraai. Maar hoe verzorg je nou eigen zo’n Heksenstruik? De plant is vrij makkelijk te verzorgen, maar er zijn een aantal punten waarmee je rekening moet houden bij het bijhouden van deze mooie plant. De plant heeft regelmatig een klein beetje water nodig zodat de grond altijd licht vochtig blijft. De Heksenstruik hoeft niet te worden gesnoeid. Echter is dit wel mogelijk als je de stuik in een bepaalde vorm wilt behouden. De plant doet het het beste op een plek met veel zon of halfschaduw. De plant is niet giftig waardoor hij geschikt is voor huishoudens met kinderen of huisdieren. Wanneer je de plant correct verzorgd zullen er tussen de maanden maart en april mooie roze bloemen verschijnen. In de zomer kan er ook nog wat nabloei ontstaan. De Heksenstruik kan tot ongeveer 100 cm groeien.

Loropetalum in combinatie met decoratie

De mooie purperrode Loropetalum is een prachtige en unieke tuinplant op zichzelf. Wanneer je deze fantastische Loropetalum combineert met een andere mooie decoratie items maak je het plaatje compleet. Het stylen van elke mooie tuinplant start met het uitkiezen van een mooie bloempot buiten indien je deze op het terras wilt plaatsen. Doordat de Heksenstruik een mooie rood paarse kleur heeft is het bijvoorbeeld super gaaf om een bloempot uit te kiezen die matched met deze kleuren. Wat ook fantastisch is bij deze uniek gekleurde tuinplant is een mooie witte of lichtgekleurde bloempot. Hierdoor springen de kleuren eruit. Om het plaatje compleet te maken kun je de plant in pot combinatie combineren met bijvoorbeeld een mooie tuin bijzettafel of een mooie etagère of plantentrap. Ook is het fantastisch om te spelen met de mooie kleuren door het neerleggen van mooi gekleurde kussens en een mooi gekleurd kleed voor buiten.

Wil jij een Loropetalum kopen?

Ben jij ook zo enthousiast geworden over de prachtige Loropetalum tuinplant? Dat is te begrijpen! De Loropetalum is een echte eyecatcher door zijn fantastisch unieke kleuren. Dit is een tuinplant die je niet wilt missen in jouw collectie! Door het mooie aanbod aan Heksenstruiken bij Plantenwinkel.nl zal er altijd een Heksenstruik zijn die past in jouw interieur. Kies bij de mooie nieuwe tuinplant een leuke bloempot uit. Plantenwinkel.nl heeft niet alleen een mooi aanbod aan Heksenstruiken maar ook aan bloempotten. De bloempotten komen in alle kleuren en maten. Hierdoor zal er altijd een bloempot zijn die past binnen jouw tuin en woonstijl. Ga jij voor een felgekleurde pot? Of juist een frisse lichtgekleurde pot. De potten hebben ook verschillende structuren waarmee je een unieke sfeer kunt creëren in de tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos!