Levertijd: niet leverbaar
Mooie vingerplant 80 cm kamerplant Deze ...
€ 68,95
1 uitvoering
Vingerplant Fatsia Japonica 80 cm kamerplant
Levertijd: niet leverbaar
Mooie vingerplant 80 cm kamerplant Deze ...
€ 68,95
1 uitvoering
Vingerplant Fatsia Japonica 80 cm kamerplant Plantenwinkel.nl
Levertijd: niet leverbaar
  Specificaties: Potmaat: 19 ...
€ 21,95
1 uitvoering
Vingerplant Fatsia japonica S kamerplant
Levertijd: niet leverbaar
  Specificaties: Potmaat: 19 ...
€ 21,95
1 uitvoering
Vingerplant Fatsia japonica S kamerplant Plantenwinkel.nl

Vingerplant

De botanische naam van de Vingerplant is ‘Fatsia japonica’. Bij ons staat deze plant toch echt wat beter bekend als de Vingerplant. Hij dankt de Nederlandse naam aan zijn bladeren die de vorm hebben van een hand met vingers.

Redelijk uitdagende kamerplant
Geschikt voor huiskamer en kantoor
Maakt niets uit
Gemiddelde waterbehoefte, ongeveer 1 x per week water geven
Het sap van de vingerplant is giftig
Redelijk luchtzuiverend

De Fatsia japonica plant vindt zijn oorsprong in Japan en wat andere delen in Oost-Azië. Deze plant kan ook prima in de tuin gezet worden, want hij is licht vorstbestendig. Let wel op dat de temperatuurschommelingen niet te hevig zijn, want daar kan de Vingerplant niet goed tegen.

Vingerplant eigenschappen

De Fatsia japonica groeit in de huiskamer tot wel 2 meter in hoogte. Deze kamerplanten soorten ogen erg exotisch door de enorm grote bladeren die tot wel 40 cm groot kunnen worden. De Vingerplant kan in bloei raken, maar de kans dat dit bij jouw in de woonkamer of op kantoor gebeurt is minimaal.

Vingerplant verzorgen

De Vingerplant is een plant die zowel in de woonkamer als in de tuin kan staan. Hoewel de Fatsia japonica niet enorm veel aandacht van ons vraagt, dien je wel met een aantal dingen rekening te houden. Waar mag de Vingerplant allemaal staan en hoe moet je hem verzorgen?

Zonlicht

De Fatsia japonica is erg tolerant als het gaat om het verdragen van zonlicht. Het maakt namelijk niet echt uit waar je de Vingerplant neerzet. Of het nou in het zonlicht of schaduw is, deze parel vindt het al snel dikke prima.

Water geven

De Vingerplant is vrij gemiddeld in zijn waterbehoefte te noemen. De Fatsia japonica houdt ervan als de grond waarin hij staat altijd licht vochtig is. Zorg er wel voor dat je niet teveel water geeft. Teveel water zou kunnen zorgen voor wortelrot. Gemiddeld gezien geef je de Fatsia japonica 1 keer per week water. Hou hierbij wel in de gaten dat de waterbehoefte van deze plant in de wintermaanden lager is dan in de zomer.

Je mag deze parel ook regelmatig sproeien met water dat niet te koud is. Door regelmatig je Vingerplant een sproeibeurt te geven voorkom je ongedierte en verwijder je stof van zijn bladeren.

Giftigheid

De Vingerplant is giftig. Kijk met deze plant dus uit in de buurt van kleine kinderen of huisdieren. Het blad van de Fatsia japonica kan namelijk voor irritatie zorgen als dit in contact komt met de huid.

Vingerplant verpotten en voeding

De Fatsia japonica is een snelle groeier die niet veel extra voedingsstoffen nodig heeft om goed door te groeien. Extra voeding toedienen in de vorm van vloeibare mest mag altijd, maar waak ervoor dat je dat niet teveel doet. Een overvloed aan voedingsstoffen kan schade veroorzaken aan de wortels.

Doordat de Fatsia japonica vrij stevig groeit, is het aan te raden om je Vingerplant regelmatig te verpotten. Doe dit ongeveer 1 keer per jaar. Let hierbij op dat de nieuwe bloempotten minimaal 2 potmaten groter zijn dan de oude.

Snoeien en ziektes

De Vingerplant hoeft niet gesnoeid te worden, maar het mag wel. Het snoeien van de Fatsia japonica kan het beste in de lente gedaan worden. De eventueel beschadigde wortels herstellen in deze periode namelijk beter.

Krijgt je Vingerplant bruine bladeren? Dit is een teken dat je de plant teveel water geeft. Knip de slappe bruine bladeren weg om de Fatsia japonica energie te besparen.

De Fatsia japonica is een plant die gevoelig is voor ongedierte en ziekten. De Vingerplant krijgt bijvoorbeeld snel last van luis. Je kunt deze plagen en ziekten het beste zo snel mogelijk chemisch of biologisch bestrijden.

Vingerplant als potplant

Wil jij exotische kamerplanten voor in de huiskamer of voor op kantoor? De Fatsia japonica is een prachtige en gezonde plant die wel een beetje aandacht van je nodig heeft. Echter krijg je al deze aandacht en energie dubbel en dwars terug, want de Vingerplant is een genot voor het oog en is bovendien erg gezond vanwege zijn luchtzuiverende werking. De Vingerplant bestel snel en eenvoudig bij Plantenwinkel.nl. De Fatsia japonica wordt vervolgens zorgvuldig en met veel liefde verpakt en bij jou thuis bezorgd, zodat hij eindelijk mag gaan stralen bij jou thuis of op kantoor.