Kamerplanten - Kamerplanten soorten - Asparagus
Levertijd: niet leverbaar
Leuke kleine Asparagus Densiflorus Meyers ...
€ 57,95
1 uitvoering
Asparagus Densiflorus Meyers 60 cm kamerplant
Levertijd: niet leverbaar
Leuke kleine Asparagus Densiflorus Meyers ...
€ 57,95
1 uitvoering
Asparagus Densiflorus Meyers 60 cm kamerplant Plantenwinkel.nl
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Mooie groen gekleurde Asparagus Falcatus ...
€ 18,95
1 uitvoering
Asparagus Falcatus 40 cm kamerplant
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Mooie groen gekleurde Asparagus Falcatus ...
€ 18,95
1 uitvoering
Asparagus Falcatus 40 cm kamerplant Plantenwinkel.nl
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
  Specificaties: Potmaat: 27 ...
€ 53,95
1 uitvoering
Asparagus plumoses M kamerplant
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
  Specificaties: Potmaat: 27 ...
€ 53,95
1 uitvoering
Asparagus plumoses M kamerplant Plantenwinkel.nl
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Specificaties: Potmaat: 21 Breedte: ...
€ 28,95
1 uitvoering
Asparagus plumoses S kamerplant
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Specificaties: Potmaat: 21 Breedte: ...
€ 28,95
1 uitvoering
Asparagus plumoses S kamerplant Plantenwinkel.nl

Asparagus

De Asparagus plant vindt zijn oorsprong in delen van Zuid-Amerika, Midden-Afrika en delen van Zuid-Oost Azië. Het ras kent honderden verschillende soorten, maar de meest bekende is toch wel de gewone aspergeplant. Sommige Asparagus kamerplanten soorten kunnen een hoogte tot wel 2 meter behalen.

Makkelijke kamerplant
Geschikt voor huiskamer
Het liefst in de halfschaduw, geen direct zonlicht
Niet teveel water, 1 x per week volstaat
Het sap van de Asparagus is licht giftig
Licht luchtzuiverend

Asparagus planten wordt vaak gezien als redelijk makkelijke kamerplanten. Zo behoeft de Asparagus niet enorm veel voeding of water en luistert het ritme van water geven niet heel nauw.

Asparagus eigenschappen

De Asparagus plant is gemakkelijk te herkennen aan zijn zachte blad en zijn frisgroene kleur. De structuur van het blad kan je wat doen denken aan dat van sommige Varens, ware het niet dat het blad van de Asparagus nog veel fijner is. De Asparagus plant is in tegenstelling tot een krulvaren, niet enorm luchtzuiverend. Dit maakt het dat een Asparagus plant uitermate geschikt is als woonkamerplant en juist wat minder als slaapkamerplant of kantoorplant.

Asparagus verzorgen

De Asparagus is een vrij gemiddelde kamerplant als het gaat om de verzorging. Hij behoeft immers niet enorm veel aandacht. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten indien je het besluit hebt genomen om een Asparagus plant te adopteren. Waar mag jij deze groene parel allemaal neerzetten en hoe dien je de Asparagus te verzorgen?

Zonlicht

De Asparagus plant is ook qua lichtbehoefte vrij gemiddeld van karakter. Gewoon simpelweg niet te veel en niet te weinig. De Asparagus is van origine een plant die onder het bladerdek van andere planten groeit. Dit maakt het dat de Asparagus het liefst in de schaduw of halfschaduw staat. Geef deze plant in ieder geval geen direct zonlicht, want daar kan hij niet zo goed tegen. Zorg er tegelijkertijd wel voor dat hij voldoende daglicht krijgt, zolang dit maar indirect of gefilterd is.

Water geven

De Asparagus plant behoort tot een select groepje planten dat nauwelijks kapot kan. Zo is de Asparagus plant goed bestand tegen temperatuurverschillen en komt ook het water geven niet heel nauw. De plant verbruikt van nature niet veel, dus geef per keer slechts een klein scheutje water, zodat de grond licht vochtig gehouden wordt. Vergeet je een keertje water te geven? Geen probleem, dat overleeft de Asparagus makkelijk. Gemiddeld geef je de Asparagus 1 keer per week wat water. De Asparagus plant houdt niet van een hoge luchtvochtigheid dus het sproeien van de plant is overbodig.

Giftigheid

Het sap van de Asparagus plant is licht giftig. Kijk dus uit met kleine kinderen of huisdieren. Inname van de plant kan darm- en/of maagkrampen veroorzaken.

Asparagus verpotten en voeding

Zoals de plant in bijna alles gemiddeld presteert, is de Asparagus ook een gemiddelde groeier. Hierdoor heeft de Asparagus plant ook gemiddelde voedingsbehoefte. Hoewel het bijvoeden van de plant in principe niet nodig is, is het wel wenselijk om in de lente en zomermaanden de plant af en toe wat voeding te geven. Je kunt dit prima doen in de vorm van vloeibare mest voor kamerplanten en dat ongeveer 2 keer per zomerse maand. Je hoeft de Asparagus niet vaak te verpotten. Als je dit één keer in de twee jaar doet dan is dat meer dan voldoende.

Snoeien en ziektes

De Asparagus plant kan sterk verwilderen. Het is daarom verstandig om af en toe de plant wat bij te snoeien. Door de plant regelmatig te snoeien kan er ook meer licht bij de kern van de plant komen en dit zal zijn gezondheid ten goede komen. De Asparagus plant is niet snel vatbaar voor ziektes. Mocht dit wel gebeuren, dan kan je deze het beste zo snel mogelijk behandelen, zodat jouw geliefde kamerplant in topconditie blijft.

Asparagus als potplant

Zoek jij een prachtige plant die wel tegen een stootje kan? Dan is de Asparagus plant een uitstekende keuze. Bij Plantenwinkel.nl bestel je makkelijk en snel een Asparagus die aan al je wensen voldoet. Wil jij graag een Asparagus kopen? Je haalt sfeer in huis met onverwoestbare kamerplanten, zoals een prachtige Asparagus.