Kamerplanten - Kamerplanten soorten - Ananasplant
Er zijn geen artikelen gevonden die aan de selectie voldoen

Ananasplant

De botanische benaming voor de Ananasplant is ‘Bromelia ananas’. Bij ons staat de Bromelia ananas simpelweg beter bekend als de Ananasplant of anti snurkplant. Deze ongekende parel ruikt namelijk niet alleen heel lekker, maar werkt ook als medicijn tegen snurken. Daarnaast vraagt de Ananasplant weinig van jouw tijd en energie en dat maakt het dat deze kanjers ideale kamerplanten soorten voor in huis zijn en dan met name voor in de slaapkamer.

Makkelijke kamerplant
Geschikt voor slaapkamer en huiskamer
Het liefst op een lichte plek, geen direct zonlicht
Niet veel water nodig, ongeveer 1 x per week in het hart van de plant water geven
Niet giftig
Licht luchtzuiverend

De Bromelia ananas komt voornamelijk in de tropen van Zuid- en Midden-Amerika voor. In het wild zijn er ongeveer 20 verschillende soorten van de Bromelia ananas bekend. De Ananas is ontzettend leuk om naar te kijken, ruikt heerlijk en vormt bovendien een prachtige decoratie in jouw huis- of slaapkamer.

Ananasplant eigenschappen

Wil jij graag een Ananasplant kopen? De Ananasplant is door de kweker speciaal gekweekt voor zijn hoge sierwaarde. De ananasvrucht torent namelijk zeer fier boven de plant uit op een stengel vanuit het hart van de plant. Ondanks dat de vrucht van deze Bromelia er heerlijk uitziet, is hij niet bedoeld om opgegeten te worden. Je kunt de vrucht prima eten wanneer deze rijp is, maar zo hou je logischerwijs een enigszins kaal plantje over en dat is natuurlijk niet wenselijk.

Ananasplant verzorgen

De Ananasplant behoort tot de hippe kamerplanten. Zeker gezien het feit dat de plant bewezen helpt tegen snurken, is het aan te raden om de Ananasplant in de slaapkamer te plaatsen. Deze parel geeft ‘s nachts enorm veel zuurstof en enzymen af, die het snurken beperken. Overdag houdt deze plant van een lichte standplaats, zonder direct zonlicht. Hoe dien je de Ananasplant verder te verzorgen, zodat hij maandenlang zijn sierwaarde behoudt?

Zonlicht

Zoals al aangegeven is de Ananasplant dol op een lichte standplaats. Direct zonlicht vindt deze kanjer echter wat minder fijn. Zorg er daarom voor dat je deze parel niet rechtstreeks voor een raam op het zuiden zet. Overdag zal het achter een raam op het zuiden veel te warm worden voor de Ananasplant en dat komt zijn sierwaarde zeker niet ten goede.

Water geven

De Ananasplant heeft niet veel water nodig om zo te stralen als hij graag doet. Als je de Ananasplant ongeveer 1 keer per week in het hart wat water geeft is dat al meer dan voldoende. Het is verstandig om de grond van deze anti snurkplant altijd licht vochtig te houden en niet in zijn geheel te laten uitdrogen.

Giftigheid

Het zou gek zijn als het sap van de Ananasplant giftig zou zijn en dit is dan ook allerminst het geval. Toch is de vrucht van de Bromelia ananas niet bedoeld ter consumptie. Hij hoopt dat je zijn sierwaarde altijd boven zijn onweerstaanbare uiterlijk verkiest.

Ananasplant verpotten en voeding

Je hoeft de anti snurkplant niet per sé te verpotten. Wel mag je altijd de Ananasplant in mooie nieuwe bloempotten zetten als je dat graag wilt. Indien je besluit om de Ananasplant een nieuw jasje te geven, maak dan altijd gebruik van potgrond voor kamerplanten. Deze potgrond bevat de juiste voedingsstoffen die de Ananasplant nodig heeft om zo mooi te kunnen pronken.

De Ananasplant mag wat extra voeding krijgen, maar alleen in de zomermaanden. In de winter hoeft deze plant geen extra voeding te krijgen, want dan zit hij in zijn winterslaap. In de zomer volstaat het om de Ananasplant 1 keer per 2 weken wat extra bij te voeden met vloeibare mest voor kamerplanten. Geef hierbij ongeveer de helft van de aanbevolen dosering.

Snoeien en ziektes

Een Ananasplant hoeft niet gesnoeid te worden. Net als bij alle fruitplanten is het ook zo bij de Ananasplant dat de vrucht er vanzelf afvalt indien hij rijp is geworden. Alle Bromelia soorten kunnen snel last krijgen van spint. Aangezien de Bromelia ananas een tropische plant is, mag je hem regelmatig voorzien van een sproeibeurt met lauw water. Hiermee voorkom je tevens de ontwikkeling van spint en eventueel ander ongedierte. Mocht het toch gebeuren dat je plant last krijgt van spint, kun je dit het beste zo snel mogelijk biologisch of chemisch behandelen.

Ananasplant als potplant

Wil jij graag een Ananasplant kopen? Bij Plantenwinkel.nl bestel je makkelijk en eenvoudig een Ananasplant die je huis- of slaapkamer omtovert in een exotisch paradijs. Zeker voor de snurkers onder ons zal deze plant een medicinale en helende werking hebben. De Ananasplant is dus niet alleen schitterend om te zien, maar draagt ook sterk bij aan een gezonde nachtrust.