Er zijn geen artikelen gevonden die aan de selectie voldoen

Cortenstaal plantenbak

Een cortenstaal plantenbak is een stijlvolle en tijdloze plantenbak voor in jouw tuin. Cortenstaal is een staalsoort die is samengesteld uit 6 verschillende elementen. Dit zijn de elementen ijzer, koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. Door deze combinatie aan elementen maakt cortenstaal een weervast metaal. Het cortenstaal is te herkennen aan zijn bruin-oranje roestkleur. Cortenstaal is een erg populaire metaalsoort voor diverse bloempot soorten die je binnens- of buitenshuis plaatst. De Cortenstaal plantenbak zorgt voor een warme look in jouw tuin of huiskamer. Door het ruime assortiment aan verschillende groottes van deze bloempotten kun je zelf bepalen hoe je deze mooie plantenbakken plaatst in jouw tuin.

Kwaliteit van cortenstaal

De Cortenstaal plantenbak is gemaakt van cortenstaal. Cortenstaal staat bekend om zijn mooie bruin-oranje roestkleur. Deze kleur ontstaat door het roesten van de plantenbak. Nu vraag je je misschien af of dit ten koste gaat van de kwaliteit van de plantenbak? Integendeel zelfs! Het staal onder de roest wordt juist beschermd door het roestproces! Door de hoge dichtheid van de oxidatie van cortenstaal kan er vrijwel geen tot weinig zuurstof bij de onderliggende laag staal komen. Dit zorgt ervoor dat na 1,5 jaar het roestproces klaar is voor een cortenstaal plantenbak. Bij een ander metaal zal dit roestproces helaas niet stoppen.

Sterke van het staal

Door het roestproces wordt het staal niet aangetast. De sterkte van staal wordt gemeten in N/mm2. De sterkte van een cortenstaal plantenbak is 355 N/mm2. 355 N/mm2 is te vergelijken met roestvrij staal. Hierdoor is een cortenstaal plantenbak qua sterkte en roest-beschermingslaag erg duurzaam.

Een cortenstaal plantenbak in jouw tuin?

Een cortenstaal plantenbak is een echte statement piece in jouw tuin. Door zijn unieke bruin-oranje roestkleur tovert het jouw tuin om tot een oase van rust. Een cortenstaal plantenbak is qua kleur gemakkelijk te beïnvloeden. Je kunt het roestproces versnellen door water gemengd met zout over de plantenbak te gieten. Neem hiervoor 3 grote eetlepels zout in 10 liter water. Voordat je het water over de plantenbak giet ontvet de bak met schoonmaakmiddel of een ontvetter. Je kunt in plaats van zout, ook azijn gebruiken. Je zult in beide gevallen binnen enkele uren/dagen het staal oranje zien kleuren. Hierin kun je jouw creatieve fantasie de loop laten gaan. Door te spelen met verschillende roestkleuren kun je verschillende looks creëren in jouw tuin. Kijk voor de mooiste cortenstaal plantenbak op Plantenwinkel.nl! Welke plantenbak kies jij?