Tuinplanten

Vijverplanten

Drijfplanten

Filter op
Prijs
Plantgrootte
Volwassen plantgrootte
Botanische naam
Bloeiperiode
Bloemkleur
Winterhard
Standplaats
Geurend
Groenblijvend
Tuinplanten - Vijverplanten - Drijfplanten
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Veenwortel is een drijvende plant, maar zit vast ...
€ 3,80
1 uitvoering
Veenwortel (Polygonum amphibium) drijfplant
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Veenwortel is een drijvende plant, maar zit vast ...
€ 3,80
1 uitvoering
Veenwortel (Polygonum amphibium) drijfplant Moerings waterplanten

Drijfplanten

Indien je beschikt over een prachtige vijver dan mogen drijfplanten niet ontbreken. Zoals de naam van drijfplanten al doet vermoeden, zijn dit tuinplanten die als het ware drijven op het wateroppervlak van je vijver. Drijfplanten drijven los, dus dat betekent dat ook de wortels los in het water zweven. Deze specifieke vijverplanten nemen met deze wortels rechtstreeks voedingsstoffen uit het water op.

Drijfplanten functie

De gaswisseling van drijfplanten vindt echter niet onder water plaats, maar juist erboven. Dit betekent dat de uitwisseling van CO2 en zuurstof gassen boven het wateroppervlak plaatsvindt. Drijfplanten zijn dus niet geschikt om het zuurstofgehalte in je vijver op peil te houden. Ben je toch op zoek naar planten in je vijver die je vijver voorzien van zuurstof? Kijk dan eens naar de zuurstofplanten van Plantenwinkel.nl. Drijfplanten zet je voornamelijk in je vijver voor een sfeervol aanzicht.

Drijfplanten zorgen voor schaduw

Naast dat drijfplanten voor een mooi aanzicht zorgen, zijn ze ook erg nuttig om extra schaduw in je vijver te creëren. Veel vijvers zijn in de volle zon gelegen en dit heeft niet altijd voordelen. Warm en stilstaand water is als een paradijs voor veel soorten algen. Door de schaduw van je drijfplanten krijgen algen minder de kans om zich snel te vermenigvuldigen. Je voorkomt hiermee dat je vijver binnen de kortste keren in een groene soep wordt omgetoverd. Drijfplanten hebben naast hun sierfunctie dus ook een extra nut voor de beperking van algenvorming. Reden genoeg om je vijver te voorzien van de mooiste drijfplanten van Plantenwinkel.nl.