Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Speciale gekorrelde kalk voor gazon en siertuin. ...
€ 11,16
1 uitvoering
DCM groen-kalk voor het gazon 2 kg
Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Speciale gekorrelde kalk voor gazon en siertuin. ...
€ 11,16
1 uitvoering
DCM groen-kalk voor het gazon 2 kg DCM
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Universele kalk welke toepasbaar is in de ...
€ 15,37
2 uitvoeringen
Fossiele zeewierkalk van coccolieten
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Universele kalk welke toepasbaar is in de ...
€ 15,37
2 uitvoeringen
Fossiele zeewierkalk van coccolieten DCM

Zeewierkalk en groenkalk

Kalk wordt vaak in de tuin gebruikt. Waarom gebruiken we juist zeewierkalk of groenkalk, naast mest en potgrond, om onze bodem van de tuin te verbeteren en hoe moeten we dit gebruiken bij het uitvoeren van het tuinonderhoud? Regenval en vallende bladeren of bijvoorbeeld maaisel van gras kan ervoor zorgen dat de grond van je tuin zuurder wordt. Dit is geen goed nieuws voor veel planten die, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Rododendron of Japanse esdoorn, juist niet zo goed tegen deze zure grond kunnen. Kalk biedt uitkomst om de PH waarde in je tuin weer op peil te krijgen. Welke verschillende soorten kalk zijn er te verkrijgen en waar moet je rekening mee houden indien je besluit om kalk te strooien?

Zeewierkalk of groenkalk verschillen

Zeewierkalk is een kalksoort dat minder magnesium bevat dan bijvoorbeeld groenkalk. Het percentage calcium is in deze soort kalk een stuk hoger waardoor de kalkkorrel zachter is dan bij groenkalk. Zeewierkalk lost over het algemeen vaak sneller op dan groenkalk. Groenkalk bevat in tegenstelling tot zeewierkalk een beetje magnesium. Magnesium is een natuurlijke stof die zorgt voor een hoge vruchtbaarheid van de bodem. Magnesium in kalk draagt veel bij aan een gezonde en sterke plant. Een tekort aan magnesium is vaak te herkennen aan een gele kleur van de nerven van een blad. Door magnesium toe te voegen aan tuinplanten of gazon, zal de diepgroene kleur weer terugkomen.

Wanneer mag je kalk strooien?

Houd met de hoeveelheid groenkalk of zeewierkalk dat je gaat strooien ongeveer 1 tot 2 kg per 10 vierkante meter aan voor een optimaal resultaat. Je kunt kalk het beste in twee periodes strooien. Dit zijn met name de herfst, winter en lente maanden. De eerste periode dat je de mogelijkheid hebt om kalk te strooien loopt van januari tot en met mei. De tweede periode dat je kalk kan strooien loopt van september tot en met december. Maak handig gebruik van een mestverspreider voor een egale verspreiding van de korrels kalk. Wil jij graag groen- of zeewierkalk kopen? Bij Plantenwinkel.nl bestel je eenvoudig en makkelijk verschillende soorten kalk.