Compostvat eco king 400 liter groen

Compostvat eco king 400 liter groen


Afbeeldingen en Bestanden
Artikelomschrijving

Compostvat eco king 400 liter groen

Ga aan de slag als compostmaker in uw eigen tuin met dit compostvat. Plaats de compostbak op een plaats waar minimaal een aantal uur per dag de zon op staat, de hele dag in de zon is niet aan te raden. Kies er ook voor om de compostbak op een plek te zetten met losse grond, en niet op de verharde grond zoals het terras. Wel is het belangrijk om het vat een goede ondersteuning te geven, en hem daardoor niet rechtstreeks op de aarde te zetten. Door het gewicht van het vat en het actieve bodemleven zal het vat in de grond zakken. De beste oplossing hiervoor is om een aantal tegels, enkele centimeters van elkaar, onder het vat te leggen. Nu kun je beginnen met uw eigen compost te maken.

Het compostvat is geschikt om het gehele jaar door te gebruiken. Het vat is voorzien van twee grote vuldeksels en windvaste dekselbeveiliging. Het vat wordt zonder bodem geleverd, deze is eventueel bij te bestellen.

Voor wie is het Compostvat Eco King geschikt?
Het Compostvat Eco King is geschikt voor de intensieve gebruiker. U kunt u zelf als een intensieve gebruiker beschouwen wanneer u elke week een aantal emmertjes groen afval heeft.

Hoe maakt u uw eigen compost?

Bedek de bodem van het vat met bruinafval zoals houtsnippers en droge bladeren. De rest van het vat wordt aangevuld met een combinatie van groen en bruin afval. Probeer deze goed gelijkmatig in het vat te verdelen voor een optimaal resultaat. Er zullen talloze organismen het vat inkruipen die voor de vertering van het afval zorgen. Om het verteringsproces gelijkmatig te laten verlopen is het belangrijk om de composthoop om de aantal weken om te keren.

Specificaties:

  • Inhoud: 400 liter
  • Lengte: 70 cm
  • Breedte: 70 cm
  • Hoogte: 83 cm
  • Kleur: Groen
Gerelateerde artikelen